×

Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ

Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ

Όλα αρχίζουν από την αγάπη μας για το γάλα!

Το γάλα. Είναι η πρώτη μας τροφή. Η πρώτη μας γεύση από τον κόσμο. Η αρχή. Και το μεγάλωμά μας. Είναι το δώρο και το εφόδιο που δίνεται στον άνθρωπο για να αναπτυχθεί, να δυναμώσει και να δημιουργήσει.

Έτσι το βλέπουμε κι εμείς το γάλα στα Γαλακτοπωλεία Στάμου. Σαν το δώρο που μας προσφέρει απλόχερα η φύση. Κι εκεί βασίσαμε κι εμείς, ήδη από το 1964, τη δύναμη και το λόγο ύπαρξής μας. Στο ολόφρεσκο ελληνικό γάλα ημέρας. Που κάθε μέρα φτάνει στα χέρια μας για να δημιουργούμε παραδοσιακά προϊόντα γάλακτος που αγαπάμε και αγαπάτε χρόνια τώρα. Το παραδοσιακό γιαούρτι μας, τη βελούδινη κρέμα, το αρωματικό ρυζόγαλο και το πληθωρικό παγωτό μας με την πλούσια γεύση και την μαστιχωτή υφή.

Τη γεύση του τόπου μας. Της ιστορίας μας. Των βιωμάτων μας. Γεύσεις που εμπνέονται από την ελληνική φύση, τα ελληνικά βοσκοτόπια, τον σεβασμό, την φροντίδα και τις δικές μας παλιές συνταγές. Γεύσεις από τους ανθρώπους μας με μαστοριά, υπομονή και τέχνη.

Έτσι, κάθε πρωί η δουλειά μας ξεκινά με το ολόφρεσκο ελληνικό γάλα και κάθε βράδυ τελειώνει με την ικανοποίηση ότι και σήμερα γευτήκατε όλη τη γεύση, την απόλαυση και τη θρεπτική αξία του φρέσκου αγελαδινού, πρόβειου και κατσικίσιου ελληνικού γάλακτος Στάμου.

Γιατί γάλα;

Γιατί γάλα;Το γάλα, δεν είναι μόνο γεύση. Το γάλα είναι ζωή. Γιατί η θρεπτική του αξία το καθιστά πλήρες γεύμα. Είναι άριστη πηγή ασβεστίου. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και καλά λιπαρά. Αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο, το καθένα με τις δικές του χάρες, πλήρες ή ημιαποβουτυρωμένο, είναι πολύτιμη τροφή για παιδιά και ενήλικες.

Το γάλα, η πολύτιμη αυτή τροφή που μας προσφέρει η φύση, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την ανάπτυξή μας. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και λακτόζη, ενώ περιέχει 400 λιπαρά οξέα!

Επίσης είναι φυσική πηγή ασβεστίου και φωσφόρου. Και αν αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό σκεφτείτε πώς το 80-90% της οστικής μας μάζας αποτελείται από ασβέστιο και φώσφορο. Αυτό που μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας «πιες το γάλα σου να κάνεις γερά κόκκαλα» είναι πέρα για πέρα αλήθεια.

Επιπρόσθετα το γάλα περιέχει 10 σημαντικές βιταμίνες. Μία από αυτές η Β12 βρίσκεται μόνο σε ζωικά προϊόντα και είναι απαραίτητη για το νευρικό μας σύστημα και την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου!

Τώρα ποιο γάλα προτιμά ο καθένας, εξαρτάται από τις προσωπικές του ανάγκες και προτιμήσεις. Το αγελαδινό γάλα είναι ένα πλήρες γεύμα από μόνο του χάρη στα θρεπτικά συστατικά του, τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά. Το πρόβειο από την άλλη είναι το γάλα εκείνο που είναι το πιο πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες -σχεδόν τις διπλάσιες από το αγελαδινό- ενώ το κατσικίσιο που τον τελευταίο καιρό είναι όλο και περισσότερο δημοφιλές, φέρεται να προσομοιάζει σε βιταμίνες στο μητρικό γάλα ενώ είναι φιλικότερο στην πέψη.

Όποιο γάλα και να προτιμάτε στον Στάμου θα το βρείτε σίγουρα! Γιατί εδώ όλα αρχίζουν από το φρέσκο γάλα μας!
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube