ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Ψητές γλυκοπατάτες με σάλτσα γιαουρτιού
χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
χρόνος ψησίματος: 35 – 40 λεπτά
Υλικά (για 6 άτομα)
4 μεγάλες γλυκοπατάτες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι Πλούσιο ΣΤΑΜΟΥ με 5% λιπαρά
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες.
- Τις αραδιάζετε σε ταψί που έχετε καλύψει με χαρτί φούρνου (χωρίς να πατάει η μία πάνω στην άλλη).
- Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι.
- Ψήνετε τις γλυκοπατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, με αέρα, για 35 – 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν στις άκρες.
- Βάζετε σε μπολ το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
- Περιχύνετε τις γλυκοπατάτες με τη σάλτσα γιαουρτιού.
- Πασπαλίζετε με σχοινόπρασο και σερβίρετε.