×
ΑΡΧΙΚΗ > ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ > Βασιλόπιτα με βουτυρόκρεμα με μπαχαρικά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ

Βασιλόπιτα με βουτυρόκρεμα με μπαχαρικά

Βασιλόπιτα με βουτυρόκρεμα με μπαχαρικά

Υλικά (για μια φόρμα 24 – 25 εκ.)
100 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ (σε θερμοκρασία δωματίου)
50 γρ. βούτυρο λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ
4 αβγά
250 γρ. ζάχαρη
250 ml. φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
¼ κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού κανέλα
½ κ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη

 

Για τη βουτυρόκρεμα:
100 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ. σούπας κονιάκ
Από 1 κ. γλυκού σκόνη κανέλας, μοσχοκάρυδου, τζίντζερ και γαρύφαλλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζετε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε.
  2. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (για 5 – 6 λεπτά). Ζεσταίνετε το βούτυρο με το γάλα και το ρίχνετε, εναλλάξ με το αλεύρι, στο παραπάνω μίγμα, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Απλώνετε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 170 – 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.
  4. Αφήνετε τη βασιλόπιτα να κρυώσει εντελώς.
  5. Για να φτιάξετε τη βουτυρόκρεμα, μαλακώνετε το βούτυρο με την άχνη.
  6. Ρίχνετε τα μπαχαρικά και το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 – 2 λεπτά. Βάζετε τη βουτυρόκρεμα σε κορνέ στο ψυγείο για 1 ώρα.
  7. Γαρνίρετε τη βασιλόπιτα και διακοσμείτε με ξύλα κανέλας και κομμάτια έλατου.

 

Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube