ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ
Βασιλόπιτα με βουτυρόκρεμα με μπαχαρικά

Υλικά (για μια φόρμα 24 – 25 εκ.)
100 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ (σε θερμοκρασία δωματίου)
50 γρ. βούτυρο λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ
250 γρ. ζάχαρη
250 ml. φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
¼ κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού κανέλα
½ κ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Για τη βουτυρόκρεμα:
100 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ. σούπας κονιάκ
Από 1 κ. γλυκού σκόνη κανέλας, μοσχοκάρυδου, τζίντζερ και γαρύφαλλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζετε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε.
- Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (για 5 – 6 λεπτά). Ζεσταίνετε το βούτυρο με το γάλα και το ρίχνετε, εναλλάξ με το αλεύρι, στο παραπάνω μίγμα, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
- Απλώνετε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 170 – 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.
- Αφήνετε τη βασιλόπιτα να κρυώσει εντελώς.
- Για να φτιάξετε τη βουτυρόκρεμα, μαλακώνετε το βούτυρο με την άχνη.
- Ρίχνετε τα μπαχαρικά και το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 – 2 λεπτά. Βάζετε τη βουτυρόκρεμα σε κορνέ στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Γαρνίρετε τη βασιλόπιτα και διακοσμείτε με ξύλα κανέλας και κομμάτια έλατου.