ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ
Τυροπιτάρια Καρύστου

ΥΛΙΚΑ (για 6 – 8 τυροπιτάρια)
350 γρ. πρόβειο ή κατσικίσιο τυρί ΣΤΑΜΟΥ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη ξερή (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας νισεστές
2 κουτ. σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 ml χλιαρό νερό
20 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξίδι
1 ασπράδι αβγού χτυπημένο
Μια πρέζα ζάχαρη
Ανθόμελο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύετε τα υλικά για το ζυμάρι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια εύπλαστη ζύμη.
- Την κόβετε σε 6 – 8 κομμάτια και πασπαλίζετε με λίγο νισεστέ (ή αλεύρι).
- Ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο. Σε κάθε φύλλο ρίχνετε σε όλη την επιφάνεια τυρί θρυμματισμένο, λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη.
- Κλείνετε σε μαντιλάκι, αφού πρώτα αλείψετε τις άκρες με λίγο ασπράδι αβγού και επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τηγανίζετε τα τυροπιτάρια σε βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.