ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑ
Τυρόπιτα με κανταΐφι
Υλικά (για 8 άτομα)
600 ml. φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
5 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ
4 αβγά μεγάλα
350 γρ. φέτα ΠΟΠ βαρελίσια ΣΤΑΜΟΥ
100 γρ. γραβιέρα ΣΤΑΜΟΥ τριμμένη
2 – 3 κ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνετε το βούτυρο και περιχύνετε το κανταΐφι.
- Το ακουμπάτε σε ταψί και το ψήνετε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Το σπάτε με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και στρώνετε το μισό σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα 26 εκ., καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
- Σε βαθύ μπολ, χτυπάτε τα 2 αβγά, ρίχνετε τα τυριά και το δυόσμο και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε τη γέμιση στο κέντρο της φόρμας και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
- Χτυπάτε τα υπόλοιπα αβγά και προσθέτετε το γάλα. Περιχύνετε την τυρόπιτα και την αφήνετε μισή ώρα να ρουφήξει τα υγρά.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Πασπαλίζετε με θυμάρι και μπούκοβο και σερβίρετε.