ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Τάρτα με σπανάκι και γιαούρτι
Υλικά (για 1 ταρτιέρα 24 εκ.)
1 φύλλο ζύμη για τάρτα
300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
2 αβγά
220 γρ. γραβιέρα ΣΤΑΜΟΥ
4 κ. σούπας γιαούρτι Πλούσιο ΣΤΑΜΟΥ με 5% λιπαρά
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
3 κ. σούπας κουκουνάρια καβουρντισμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτα.
- Απλώνετε τη ζύμη στην επιφάνεια της φόρμας και αφαιρείτε όση ζύμη περισσεύει στις άκρες.
- Τρυπάτε με πιρούνι τη ζύμη και την καλύπτετε με χαρτί φούρνου. Γεμίζετε την τάρτα με φασόλια ή άλλο βάρος και την ψήνετε για 15 λεπτά.
- Αφαιρείτε τα φασόλια και το χαρτί φούρνου και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
- Αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει.
- Σοτάρετε το σπανάκι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και αλατοπιπερώνετε.
- Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάτε τα αβγά και ρίχνετε το τυρί και το γιαούρτι.
- Ρίχνετε το σοταρισμένο σπανάκι, το μάραθο και τα μισά κουκουνάρια και ανακατεύετε.
- Απλώνετε το μίγμα στη μισοψημένη ζύμη, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα κουκουνάρια και ψήνετε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρετε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου.