ΑΡΧΙΚΗ
>
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ > Τάρτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής και αχλάδια ποσέ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Τάρτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής και αχλάδια ποσέ

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)
1 συσκευασία ζύμη για τάρτα
Για την κρέμα:
500 ml. φρέσκια κρέμα γάλακτος ΣΤΑΜΟΥ
6 κρόκους
75 γρ. ζάχαρη
Για τα αχλάδια ποσέ:
500 ml. κρασί ροζέ
80 γρ. ζάχαρη
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 λοβό βανίλιας
3 αχλάδια κομμένα στη μέση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνετε καλά μια ταρτιέρα 26 εκ. και απλώνετε τη ζύμη.
- Την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για ½ ώρα.
- Ψήνετε την τάρτα με βάρος για 10 – 12 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και τη σουρώνετε.
- Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και σιγά – σιγά ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ζεσταίνετε το κρασί με τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το λοβό βανίλιας και ρίχνετε τα αχλάδια.
- Σιγοβράζετε για 15 λεπτά και σουρώνετε.
- Όταν κρυώσουν τα αχλάδια, τα κόβετε σε φετούλες.
- Απλώνετε την κρέμα στη μισοψημένη ζύμη και τοποθετείτε τα αχλάδια από πάνω.
- Ψήνετε την τάρτα στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30 – 35 λεπτά.
- Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει εντελώς πριν την κόψετε κομμάτια.