ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ
Σκιουφιχτά με βούτυρο, αβγό και πιπέρι

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
120 γρ. βούτυρο λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ (4 κουτ. σούπας)
150 γρ. γραβιέρα ΣΤΑΜΟΥ
400 γρ. σκιουφιχτά
4 αβγά βιολογικά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανθός αλατιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε τα σκιουφιχτά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
- Τρίβετε τη γραβιέρα και τη βάζετε σε βαθύ τηγάνι με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει χρώμα, ρίχνετε τα σκιουφιχτά και ανακατεύετε καλά.
- Τηγανίζετε τα αβγά μελάτα στο υπόλοιπο βούτυρο (χωρίς να ψηθεί πολύ ο κρόκος).
- Μοιράζετε τα σκιουφιχτά στα πιάτα και από πάνω ακουμπάτε ένα αβγό και το σπάτε.
- Πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι, λίγο ανθό αλατιού και σερβίρετε.