×
ΑΡΧΙΚΗ > ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ > Σαγανάκι θαλασσινών με φέτα και μυρωδικά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

Σαγανάκι θαλασσινών με φέτα και μυρωδικά
Σαγανάκι θαλασσινών με φέτα και μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
300 γρ. φέτα ΠΟΠ ΣΤΑΜΟΥ
60 ml ελαιόλαδο
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με ουρά
400 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 πλοκάμια χταπόδι κομμένα σε 2 – 3 εκ.
150 γρ. μύδια
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φινόκιο κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σφηνάκι ούζο
2 κουτ. σούπας μάραθος ψιλοκομμένος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το φινόκιο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
  2. Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη και το ούζο και σιγομαγειρεύετε για 3 – 4 λεπτά.
  3. Ρίχνετε τα θαλασσινά και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
  4. Μεταφέρετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και σκορπάτε από πάνω τη φέτα.
  5. Ψήνετε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  6. Πασπαλίζετε με μάραθο και σερβίρετε με ψημένες φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο, ρίγανη και χοντρό αλάτι.
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

info@stamou.gr
Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products