ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ
Σαγανάκι θαλασσινών με φέτα και μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
300 γρ. φέτα ΠΟΠ ΣΤΑΜΟΥ
60 ml ελαιόλαδο
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με ουρά
400 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
3 πλοκάμια χταπόδι κομμένα σε 2 – 3 εκ.
150 γρ. μύδια
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φινόκιο κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σφηνάκι ούζο
2 κουτ. σούπας μάραθος ψιλοκομμένος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρετε το κρεμμύδι, το φινόκιο και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη και το ούζο και σιγομαγειρεύετε για 3 – 4 λεπτά.
- Ρίχνετε τα θαλασσινά και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
- Μεταφέρετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και σκορπάτε από πάνω τη φέτα.
- Ψήνετε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Πασπαλίζετε με μάραθο και σερβίρετε με ψημένες φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο, ρίγανη και χοντρό αλάτι.