×
ΑΡΧΙΚΗ > ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ > Ρεβύθια με ψητά παντζάρια σε πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Ρεβύθια με ψητά παντζάρια σε πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού

Ρεβύθια με ψητά παντζάρια σε πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού

χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μέτρια παντζάρια καθαρισμένα
300 γρ. ρεβύθια βρασμένα
1 κουτ. σούπας σουμάκ
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
Λίγα φύλλα δυόσμου

Για την πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού:
400 γρ. γιαούρτι Πλούσιο ΣΤΑΜΟΥ με 5% λιπαρά
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1–2 κουτ. σούπας πάστα καυτερής πιπεριάς (χαρίσα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου με αέρα.
  2. Κόβετε τα παντζάρια σε τέσσερα ή έξι κομμάτια και τα απλώνετε σε ταψί μαζί με τα ρεβίθια.
  3. Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με σουμάκ, αλάτι και καπνιστή πάπρικα.
  4. Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
  5. Σε ένα μπολ, βάζετε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και 1-2 κουταλιές από την πάστα καυτερής πιπεριάς (ανάλογα πόσο καυτερή θέλετε τη σάλτσα γιαουρτιού).
  6. Απλώνετε τη σάλτσα γιαουρτιού σε μια πιατέλα. Από πάνω βάζετε τα παντζάρια με τα ρεβύθια.
  7. Πασπαλίζετε με φύλλα δυόσμου και σερβίρετε.
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube