ΑΡΧΙΚΗ
>
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ > Ρεβύθια με ψητά παντζάρια σε πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Ρεβύθια με ψητά παντζάρια σε πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού
χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μέτρια παντζάρια καθαρισμένα
300 γρ. ρεβύθια βρασμένα
1 κουτ. σούπας σουμάκ
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
Λίγα φύλλα δυόσμου
Για την πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού:
400 γρ. γιαούρτι Πλούσιο ΣΤΑΜΟΥ με 5% λιπαρά
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1–2 κουτ. σούπας πάστα καυτερής πιπεριάς (χαρίσα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου με αέρα.
- Κόβετε τα παντζάρια σε τέσσερα ή έξι κομμάτια και τα απλώνετε σε ταψί μαζί με τα ρεβίθια.
- Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με σουμάκ, αλάτι και καπνιστή πάπρικα.
- Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ, βάζετε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και 1-2 κουταλιές από την πάστα καυτερής πιπεριάς (ανάλογα πόσο καυτερή θέλετε τη σάλτσα γιαουρτιού).
- Απλώνετε τη σάλτσα γιαουρτιού σε μια πιατέλα. Από πάνω βάζετε τα παντζάρια με τα ρεβύθια.
- Πασπαλίζετε με φύλλα δυόσμου και σερβίρετε.