×
ΑΡΧΙΚΗ > ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ > Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού

Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ (για 25 κεφτέδες στο μέγεθος καρυδιού)
Για τους ρεβύθοκεφτέδες
250 γρ. ρεβύθια
1 πατάτα βρασμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 – 3 κουτ. σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
2 – 3 κουτ. σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντιπ γιαουρτιού
300 γρ. γιαούρτι ΣΤΑΜΟΥ Πλούσιο με 5% λιπαρά
1 καρότο τριμμένο
1 κουτ. σούπας κάπαρη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζετε τα ρεβύθια αποβραδίς.
  2. Τα ξεπλένετε και τα χοντροκόβετε στο μούλτι.
  3. Πολτοποιείτε την πατάτα και τη βάζετε σε μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ρεβύθια.
  4. Προσθέτετε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε ένα σχετικά σφιχτό μίγμα.
  5. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Πλάθετε μέτριους κεφτέδες και τους βουτάτε σε λίγο αλεύρι.
  7. Τηγανίζετε τους κεφτέδες για 3 – 4 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  8. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το τριμμένο καρότο, το ελαιόλαδο και την κάπαρη και σερβίρετε με τους ρεβυθοκεφτέδες.
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube