ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Ρεβυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού
ΥΛΙΚΑ (για 25 κεφτέδες στο μέγεθος καρυδιού)
Για τους ρεβύθοκεφτέδες
250 γρ. ρεβύθια
1 πατάτα βρασμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 – 3 κουτ. σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
2 – 3 κουτ. σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντιπ γιαουρτιού
300 γρ. γιαούρτι ΣΤΑΜΟΥ Πλούσιο με 5% λιπαρά
1 καρότο τριμμένο
1 κουτ. σούπας κάπαρη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζετε τα ρεβύθια αποβραδίς.
- Τα ξεπλένετε και τα χοντροκόβετε στο μούλτι.
- Πολτοποιείτε την πατάτα και τη βάζετε σε μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ρεβύθια.
- Προσθέτετε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε ένα σχετικά σφιχτό μίγμα.
- Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθετε μέτριους κεφτέδες και τους βουτάτε σε λίγο αλεύρι.
- Τηγανίζετε τους κεφτέδες για 3 – 4 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
- Ανακατεύετε το γιαούρτι με το τριμμένο καρότο, το ελαιόλαδο και την κάπαρη και σερβίρετε με τους ρεβυθοκεφτέδες.