×
ΑΡΧΙΚΗ > ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ > Ψητές γλυκοπατάτες με σάλτσα γιαουρτιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Ψητές γλυκοπατάτες με σάλτσα γιαουρτιού

Ψητές γλυκοπατάτες με σάλτσα γιαουρτιού

χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

χρόνος ψησίματος: 35 – 40 λεπτά

Υλικά (για 6 άτομα)

4 μεγάλες γλυκοπατάτες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

200 γρ. γιαούρτι Πλούσιο ΣΤΑΜΟΥ με 5% λιπαρά
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες.
  2. Τις αραδιάζετε σε ταψί που έχετε καλύψει με χαρτί φούρνου (χωρίς να πατάει η μία πάνω στην άλλη).
  3. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι.
  4. Ψήνετε τις γλυκοπατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, με αέρα, για 35 – 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν στις άκρες.
  5. Βάζετε σε μπολ το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
  6. Περιχύνετε τις γλυκοπατάτες με τη σάλτσα γιαουρτιού.
  7. Πασπαλίζετε με σχοινόπρασο και σερβίρετε.
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube