ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ
Ψητά ροδάκινα με παγωτό καϊμάκι

Υλικά (για 4 άτομα)
½ κιλό παγωτό καϊμάκι ΣΤΑΜΟΥ
4 ώριμα ροδάκινα ή νεκταρίνια
2 κουτ. σούπας ζάχαρη (καστανή)
½ κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροσπασμένα
(για τα ροδάκινα + 60 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολάκι, ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά.
- Κόβετε τα ροδάκινα στη μέση, αφαιρείτε το κουκούτσι και τα βουτάτε στη ζάχαρη μια – δυο φορές.
- Τα ακουμπάτε σε ταψί, βάζετε από ένα κυβάκι βούτυρο στο καθένα και τα ψήνετε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, με αέρα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (να αρχίσουν να καραμελώνουν).
- Μοιράζετε τα ροδάκινα σε 4 μπολ και σε κάθε μπολ σερβίρετε από 2 μπάλες παγωτό καϊμάκι.
- Πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.