×
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Πολίτικο γιαουρτλού

Πολίτικο γιαουρτλού

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
700 γρ. ανάμεικτο κιμά (μοσχαρίσιο / αρνίσιο)
2 κουτ. σούπας γιαούρτι Πλούσιο ΣΤΑΜΟΥ
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
½ κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
4 κουτ. σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
2 κουτ. σούπας πετιμέζι
2 κουτ. σούπας λεμόνι
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. γιαούρτι Πλούσιο ΣΤΑΜΟΥ
4 πίτες για σουβλάκι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ, ζυμώνετε πολύ καλά τον κιμά, το γιαούρτι, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό και το σκόρδο και αλατοπιπερώνετε.
  2. Πλάθετε μακρόστενα πλακέ κεμπάπ και τα περνάτε σε καλαμάκια. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και ρίχνετε μέσα τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα και λίγο αλάτι. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Προσθέτετε το πετιμέζι, το λεμόνι και τον μαϊντανό.
  5. Ψήνετε τα κεμπάπ στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ή στη σχάρα για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Ζεσταίνετε τις πίτες, μοιράζετε την σάλτσα ντομάτας και από πάνω ακουμπάτε τα κεμπάπ.
  7. Απλώνετε από 2 -3 κουταλιές γιαούρτι πάνω στα κεμπάπ και πασπαλίζετε με καπνιστή πάπρικα και μαϊντανό.
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube