ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Πολίτικο γιαουρτλού
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
700 γρ. ανάμεικτο κιμά (μοσχαρίσιο / αρνίσιο)
2 κουτ. σούπας γιαούρτι Πλούσιο ΣΤΑΜΟΥ
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
½ κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
4 κουτ. σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
2 κουτ. σούπας πετιμέζι
2 κουτ. σούπας λεμόνι
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. γιαούρτι Πλούσιο ΣΤΑΜΟΥ
4 πίτες για σουβλάκι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ, ζυμώνετε πολύ καλά τον κιμά, το γιαούρτι, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό και το σκόρδο και αλατοπιπερώνετε.
- Πλάθετε μακρόστενα πλακέ κεμπάπ και τα περνάτε σε καλαμάκια. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και ρίχνετε μέσα τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα και λίγο αλάτι. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτετε το πετιμέζι, το λεμόνι και τον μαϊντανό.
- Ψήνετε τα κεμπάπ στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ή στη σχάρα για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ζεσταίνετε τις πίτες, μοιράζετε την σάλτσα ντομάτας και από πάνω ακουμπάτε τα κεμπάπ.
- Απλώνετε από 2 -3 κουταλιές γιαούρτι πάνω στα κεμπάπ και πασπαλίζετε με καπνιστή πάπρικα και μαϊντανό.