ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Πιπεροσαλάτα πικάντικη
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
250 γρ. γιαούρτι Πλούσιο ΣΤΑΜΟΥ με 5% λιπαρά
100 γρ. κατσικίσιο τυρί ΣΤΑΜΟΥ, θρυμματισμένο
2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
1½ κ. γλυκού μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνετε τις πιπεριές Φλωρίνης σε σχαροτήγανο και όταν μαλακώσουν τις ξεφλουδίζετε.
- Τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ και τις βάζετε σε μπολ μαζί με το γιαούρτι, το κατσικίσιο τυρί, το μπούκοβο και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά. (Διαφορετικά χτυπάτε και αυτά τα υλικά στο μπλέντερ, αν θέλετε πιο λεία υφή στη σαλάτα).
- Πασπαλίζετε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρετε με ψητές φετούλες ψωμιού ή παξιμάδια.