ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι και τυρί
ΥΛΙΚΑ (για 8 – 10 άτομα)
1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες
300 γρ. γιαούρτι ΣΤΑΜΟΥ Πλούσιο με 5% λιπαρά
260 γρ. πρόβειο τυρί τρίμμα ΣΤΑΜΟΥ με ρίγανη και θυμάρι
200 γρ. γραβιέρα ΣΤΑΜΟΥ
200 ml φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
3 – 4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ
3 αβγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το γάλα και το γιαούρτι.
- Ανακατεύετε και προσθέτετε πρόβειο τυρί τρίμμα και την τριμμένη γραβιέρα.
- Ψιλοκόβετε τα μισά φύλλα κρούστας, τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και τα ρίχνετε στο μίγμα.
- Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας σε ταψί 28 – 30 εκ. αφού τα βουτυρώσετε ένα – ένα.
- Ρίχνετε τη γέμιση και γυρνάτε τα φύλλα που περισσεύουν σχηματίζοντας ένα κορδόνι.
- Περιχύνετε την πατσαβουρόπιτα με το βούτυρο που περίσσεψε.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 – 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρετε με δροσερές πρασινάδες.