×
ΑΡΧΙΚΗ > ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ > Πασχαλινό αρνίσιο μπουτάκι με κρούστα γιαουρτιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Πασχαλινό αρνίσιο μπουτάκι με κρούστα γιαουρτιού

Πασχαλινό αρνίσιο μπουτάκι με κρούστα γιαουρτιού


Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες περίπου

ΥΛΙΚΑ (για 6 – 8 άτομα)
1 μπούτι αρνίσιο γύρω στα 2 ½ κιλά (ή δυο μπούτια)
200 γρ. γιαούρτι Πλούσιο ΣΤΑΜΟΥ
3 κουτ. σούπας ξύσμα από λεμόνι, πορτοκάλι, περγαμόντο
1 κουτ. σούπας σπόρους κύμινο και κόλιανδρο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
Διάφορα μυρωδικά για το σερβίρισμα (δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)
3 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
300 ml ζωμό λαχανικών
120 ml λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τα ξύσματα, τους σπόρους, το μπούκοβο και το αλάτι και αλείφετε το κρέας.
  2. Το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Βάζετε σε ταψί τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το κρασί και το ζωμό.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, ακουμπάτε το μπουτάκι στα κρεμμύδια και το ψήνετε για 1 ½ – 2 ώρες καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.
  5. Το ξεσκεπάζετε και το ψήνετε για άλλη μισή ώρα περίπου.
  6. Σερβίρετε με τη σάλτσα κρεμμυδιού που έχει δημιουργηθεί στο ταψί.
  7. Πασπαλίζετε το κρέας με τα μυρωδικά.
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube