ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ
Παραδοσιακοί κουραμπιέδες

ΥΛΙΚΑ (για 30 – 35 τεμάχια)
200 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ
100 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
150 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα καβουρντισμένα
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
30 κονιάκ
λίγο ανθόνερο και άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάτε στο μίξερ τα βούτυρα με τη ζάχαρη άχνη σε δυνατή ταχύτητα για τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια – χαμηλή ταχύτητα για άλλα 8 – 10 λεπτά.
- Ρίχνετε τα αμύγδαλα και το κονιάκ και ανακατεύετε με μία μαρίζ (σπάτουλα).
- Πλάθετε στρογγυλούς κουραμπιέδες και τους πιέζετε ελαφρά με την παλάμη.
- Ψήνετε τους κουραμπιέδες στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 – 25 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους).
- Όταν κρυώσουν εντελώς, τους ρίχνετε ανθόνερο (με σπρέι) και τους αχνίζετε.