ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ
Μωσαϊκό με αποξηραμένα φρούτα

ΥΛΙΚΑ (για 8 – 10 άτομα)
200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
300 γρ. μπισκότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 συσκευασία βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
50 γρ. κακάο
100 ml μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κόκκινο κρασί
200 γρ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (βερίκοκα, χουρμάδες, ανανάς κ.λ.π.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζετε τα αποξηραμένα φρούτα στη μαυροδάφνη για τουλάχιστον ½ ώρα και τα σουρώνετε. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν – μαρί μαζί με το βούτυρο.
- Προσθέτετε τα μπισκότα και τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα και το κακάο και ανακατεύετε προσεκτικά.
- Μεταφέρετε το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στρωμένη με μεμβράνη.
- Ισιώνετε με μια σπάτουλα και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες.
- Κόβετε το μωσαϊκό σε φέτες και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο κακάο.