ΑΡΧΙΚΗ
>
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ > Ταλιατέλες με κοτόπουλο και μυρωδικά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ταλιατέλες με κοτόπουλο και μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
400 γρ. ταλιατέλες (ή άλλο ζυμαρικό)
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
50 ml κρασί λευκό
100 ml ζωμός
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
500 ml φρεσκια κρέμα γάλακτος ΣΤΑΜΟΥ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν (προαιρετικά)
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη ΣΤΑΜΟΥ
3 – 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός/ θυμάρι και εστραγκόν
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους 2 εκ. και το σοτάρετε σε βαθύ τηγάνι στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ένα λεπτό. Σβήνετε με το κρασί και μετά προσθέτετε τον ζωμό, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για δέκα λεπτά.
- Συγχρόνως βράζετε τις ταλιατέλες και τις σουρώνετε κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα στο τηγάνι και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 2 – 3 λεπτά.
- Προσθέτετε τη γραβιέρα και όταν λιώσει, ρίχνετε τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Βάζετε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέτοντας το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο.
- Ανακατεύετε προσεκτικά και σερβίρετε.