ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ
Κοκκινιστό μοσχάρι με κριθαράκι

ΥΛΙΚΑ (για 5 – 6 άτομα)
1 κιλό μοσχαράκι από σπάλα σε μερίδες
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
80 ml ελαιόλαδο
Λίγοι κόκκοι μπαχάρι
1 φλ. κατσικίσιο τυρί «το κατσικάκι μας» ΣΤΑΜΟΥ, χοντροτριμμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγος ψιλοκομμένος βασιλικός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
- Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, δύο φλιτζάνια νερό και αλατοπιπερώνετε.
- Σιγοβράζετε για περίπου 1 – 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το μοσχαράκι.
- Αφαιρείτε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το βάζετε σε ταψί ή πυρέξ.
- Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται στην κατσαρόλα, ώστε να γίνει 1½ λίτρο ο ζωμός και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε το κριθαράκι.
- Βράζετε για 5 λεπτά και αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί / πυρέξ.
- Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου.
- Πασπαλίζετε με το κατσικίσιο τυρί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λεπτά.
- Βγάζετε το φαγητό από τον φούρνο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο βασιλικό.