×
ΑΡΧΙΚΗ > ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ > Κοκκινιστό μοσχάρι με κριθαράκι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

Κοκκινιστό μοσχάρι με κριθαράκι
Κοκκινιστό μοσχάρι με κριθαράκι

ΥΛΙΚΑ (για 5 – 6 άτομα)
1 κιλό μοσχαράκι από σπάλα σε μερίδες
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
80 ml ελαιόλαδο
Λίγοι κόκκοι μπαχάρι
1 φλ. κατσικίσιο τυρί «το κατσικάκι μας» ΣΤΑΜΟΥ, χοντροτριμμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγος ψιλοκομμένος βασιλικός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί.
  3. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, δύο φλιτζάνια νερό και αλατοπιπερώνετε.
  4. Σιγοβράζετε για περίπου 1 – 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το μοσχαράκι.
  5. Αφαιρείτε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το βάζετε σε ταψί ή πυρέξ.
  6. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται στην κατσαρόλα, ώστε να γίνει 1½ λίτρο ο ζωμός και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε το κριθαράκι.
  7. Βράζετε για 5 λεπτά και αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί / πυρέξ.
  8. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου.
  9. Πασπαλίζετε με το κατσικίσιο τυρί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λεπτά.
  10. Βγάζετε το φαγητό από τον φούρνο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο βασιλικό.
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

info@stamou.gr
Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube