ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑ
Μπουγάτσα με άρωμα μαστίχας

ΥΛΙΚΑ (για 8 – 10 άτομα)
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
150 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
1 λίτρο φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
200 γρ. ζάχαρη
2 αβγά χτυπημένα
4 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 σταγόνες μαστιχέλαιο
Κανελοζάχαρη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε σε μέτρια φωτιά το γάλα με το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσετε μια λεία κρέμα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 50 γρ. βούτυρο και το μαστιχέλαιο στην κρέμα.
- Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
- Προσθέτετε τα αβγά, ανακατεύετε πολύ καλά και καλύπτετε με μεμβράνη.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί 20 x 30 εκ. και στρώνετε 5 φύλλα βουτυρωμένα καλά σταυρωτά.
- Αδειάζετε την κρύα γέμιση και απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα καλά βουτυρωμένα.
- Στρώνετε τα φύλλα που εξέχουν κάτω από την μπουγάτσα.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 – 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μπουγάτσα. Όταν κρυώσει λίγο η μπουγάτσα πασπαλίζετε με κανελοζάχαρη και σερβίρετε.