ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
400 γρ. γιαούρτι ΣΤΑΜΟΥ Πλούσιο με 5% λιπαρά
500 γρ. παντζάρια βρασμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. καρυδόψυχα ψιλοκοπανισμένη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβετε τα παντζάρια σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε μπολ.
- Ρίχνετε το γιαούρτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σκόρδο και τα καρύδια και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Αφήνετε να κρυώσει για λίγο στο ψυγείο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο δυόσμο.
- Συνοδέψτε με παξιμάδια ή κριτσίνια.