ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ογκρατέν λαχανικών

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
250ml φρέσκια κρέμα γάλακτος ΣΤΑΜΟΥ
150 γρ. γραβιέρα ΣΤΑΜΟΥ
4 κολοκύθια μέτρια κομμένα σε ροδέλες 1 εκ.
3 μελιτζάνες τσακώνικες σε ροδέλες 1 εκ.
3 ώριμα πομοντόρια κομμένα σε ροδέλες 1 εκ.
2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια 1 εκ.
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας χοντρά ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
2 κουτ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά εκτός από τα πομοντόρια για 3–4 λεπτά.
- Τα απλώνετε σε ένα πυρέξ ή μαντεμένιο σκεύος.
- Από πάνω ακουμπάτε τα πομοντόρια και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.
- Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τη γραβιέρα και περιχύνετε τα λαχανικά.
- Πασπαλίζετε με τα ψίχουλα και ψήνετε για 25 – 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Ρίχνετε φρέσκο βασιλικό στο ογκρατέν και σερβίρετε.