ΑΡΧΙΚΗ
>
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ > Μανιτάρια σε σάλτσα κρασιού και μυρωδικών με ρύζι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ
Μανιτάρια σε σάλτσα κρασιού και μυρωδικών με ρύζι
Υλικά (για 4 άτομα)
120 ml κρέμα γάλακτος
500 – 600 γρ. διάφορα είδη μανιταριών, κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
2 κουτ. γλυκού αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
120 ml λευκό αρωματικό κρασί
100 ml ζωμό λαχανικών
3 κουτ. σούπας μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό, θυμάρι, σχοινόπρασο)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρύζι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε μέτρια – δυνατή φωτιά για 5 – 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών.
- Σιγοβράζετε για 2 – 3 λεπτά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τα μυρωδικά και ανακατεύετε για 1 – 2 λεπτά.
- Σερβίρετε τα μανιτάρια με ρύζι και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό.