×
ΑΡΧΙΚΗ > ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ > Μακαρόνια ογκρατέν με λουκάνικο και γραβιέρα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

Μακαρόνια ογκρατέν με λουκάνικο και γραβιέρα

Μακαρόνια ογκρατέν με λουκάνικο και γραβιέρα

Υλικά (για 4 άτομα)
1 συσκευασία ριγκατόνι
200 ml φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
250 γρ. γραβιέρα ΣΤΑΜΟΥ τριμμένη
200 ml κρέμα γάλακτος
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. λουκάνικα καθαρισμένα από το δέρμα τους και ψιλοκομμένα
125 ml κόκκινο κρασί
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
30 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
30 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
2 κλωνάρια βασιλικό
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά.
  2. Ρίχνετε το λουκάνικο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά.
  3. Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύοντας για 1 – 2 λεπτά.
  4. Προσθέτετε τη ντομάτα, λίγο μπούκοβο και ψιλοκομμένο βασιλικό και σιγοβράζετε για 15 – 20 λεπτά.
  5. Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το αλεύρι και σιγά – σιγά την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  6. Ρίχνετε τη μισή γραβιέρα και ανακατεύετε.
  7. Βράζετε τα ριγκατόνι για 2 – 3 λεπτά (λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία). Τα σουρώνετε και τα απλώνετε σε μαντεμένιο σκεύος.
  8. Ρίχνετε τη σάλτσα με τα λουκάνικα και ανακατεύετε.
  9. Περιχύνετε με τη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
  10. Ψήνετε για 15 – 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
  11. Γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube