ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑ
Κοτόπουλο με σελινόριζα
Υλικά (για 4 – 6 άτομα)
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σελινόριζα (ή 2 μικρές)
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
100 ml λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε τη σελινόριζα σε φέτες (κυδωνάτες).
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις φέτες σελινόριζας από όλες τις πλευρές.
- Αποσύρετε από τη φωτιά. Στην ίδια κατσαρόλα, ροδίζετε το κοτόπουλο για 5 – 6 λεπτά από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει.
- Σβήνετε με το κρασί και το λεμόνι και μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε το γάλα.
- Σιγομαγειρεύετε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνετε τις σελινόριζες και το θυμάρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 30 – 40 λεπτά.
- Αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο με τις σελινόριζες και πήζετε τη σάλτσα με μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.
- Περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα και σερβίρετε.