×
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑ

Κοτόπουλο με σελινόριζα

Κοτόπουλο με σελινόριζα

Υλικά (για 4 – 6 άτομα)
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σελινόριζα (ή 2 μικρές)
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
100 ml λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και κόβετε τη σελινόριζα σε φέτες (κυδωνάτες).
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις φέτες σελινόριζας από όλες τις πλευρές.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά. Στην ίδια κατσαρόλα, ροδίζετε το κοτόπουλο για 5 – 6 λεπτά από όλες τις πλευρές.
  4. Ρίχνετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει.
  5. Σβήνετε με το κρασί και το λεμόνι και μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε το γάλα.
  6. Σιγομαγειρεύετε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  7. Ρίχνετε τις σελινόριζες και το θυμάρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 30 – 40 λεπτά.
  8. Αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο με τις σελινόριζες και πήζετε τη σάλτσα με μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.
  9. Περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube