ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Κολοκυθόσουπα βελουτέ με θυμάρι

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
800 γρ. κολοκύθα
800 ml ζωμός λαχανικών
50 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος ΣΤΑΜΟΥ
2 κουτ. γλυκού θυμάρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζετε την κολοκύθα και την κόβετε σε κομμάτια.
- Την αραδιάζετε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε μέχρι να μελώσει, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 – 40 λεπτά.
- Σε βαθιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνετε τον ζωμό και την κολοκύθα και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
- Πολτοποιείτε με ένα μίξερ χειρός και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι.
- Σιγοβράζετε για άλλα 3 – 4 λεπτά και σερβίρετε.