ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑ
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με τραχανά

ΥΛΙΚΑ (για 6 – 8 άτομα)
400 ml φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
80 γρ. βούτυρο λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ
350 γρ. κολοκύθια τριμμένα και σουρωμένα από τα υγρά τους
300 γρ. αλεύρι
120 γρ. τραχανάς ξινός
3 αβγά χτυπημένα
250 γρ. φέτα ΣΤΑΜΟΥ, θρυμματισμένη
3 – 4 κουτ. σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Λαδώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψί 26 εκ.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα, τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και τον τραχανά και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τα τριμμένα κολοκύθια, τη φέτα και τον δυόσμο και αλατοπιπερώνετε.
- Ανακατεύετε προσεκτικά και μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί.
- Ισιώνετε με μια σπάτουλα και περιχύνετε με ελαιόλαδο.
- Ψήνετε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.