×
ΑΡΧΙΚΗ > ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ > Κεκάκια με κρέμα μανταρινιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ

Κεκάκια με κρέμα μανταρινιού

Κεκάκια με κρέμα μανταρινιού

Υλικά (για 12 κεκάκια)
120 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ (σε θερμοκρασία δωματίου)
220 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αβγά
120 ml. κεφίρ φυσική γεύση ΣΤΑΜΟΥ
2 κ. γλυκού χυμό μανταρινιού και ξύσμα από 1 μανταρίνι
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα μανταρινιού:
180 γρ. ζάχαρη
2 κ. σούπας κορνφλάουρ
2 κρόκους αβγών
50 ml. χυμό μανταρινιού
ξύσμα από 1 μανταρίνι
1 κ. σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου με αέρα. Για την κρέμα μανταρινιού, ζεσταίνετε τη ζάχαρη, το κονφλάουρ και 200 ml. νερό σε χαμηλή φωτιά.
  2. Χτυπάτε τους κρόκους με το ξύσμα και το χυμό μανταρινιού και σιγά – σιγά ρίχνετε λίγο – λίγο από το μίγμα με τη ζάχαρη για να πάρει θερμοκρασία.
  3. Επιστρέφετε το μίγμα των αβγών στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Όταν πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και ενσωματώνετε το βούτυρο.
  5. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς και ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα μανταρινιού.
  6. Για τα κεκάκια, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και σιγά – σιγά ρίχνετε τα αβγά.
  7. Σταδιακά ρίχνετε το αλεύρι, το κεφίρ και το χυμό μανταρινιού, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ.
  8. Γεμίζετε 12 φόρμες για μάφιν, καλά βουτυρωμένες, με το μίγμα και ψήνετε τα κεκάκια για 20 – 25 λεπτά.
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube