ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ
Κεκάκια με κρέμα μανταρινιού
Υλικά (για 12 κεκάκια)
120 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ (σε θερμοκρασία δωματίου)
220 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αβγά
120 ml. κεφίρ φυσική γεύση ΣΤΑΜΟΥ
2 κ. γλυκού χυμό μανταρινιού και ξύσμα από 1 μανταρίνι
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα μανταρινιού:
180 γρ. ζάχαρη
2 κ. σούπας κορνφλάουρ
2 κρόκους αβγών
50 ml. χυμό μανταρινιού
ξύσμα από 1 μανταρίνι
1 κ. σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου με αέρα. Για την κρέμα μανταρινιού, ζεσταίνετε τη ζάχαρη, το κονφλάουρ και 200 ml. νερό σε χαμηλή φωτιά.
- Χτυπάτε τους κρόκους με το ξύσμα και το χυμό μανταρινιού και σιγά – σιγά ρίχνετε λίγο – λίγο από το μίγμα με τη ζάχαρη για να πάρει θερμοκρασία.
- Επιστρέφετε το μίγμα των αβγών στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Όταν πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και ενσωματώνετε το βούτυρο.
- Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς και ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα μανταρινιού.
- Για τα κεκάκια, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και σιγά – σιγά ρίχνετε τα αβγά.
- Σταδιακά ρίχνετε το αλεύρι, το κεφίρ και το χυμό μανταρινιού, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ.
- Γεμίζετε 12 φόρμες για μάφιν, καλά βουτυρωμένες, με το μίγμα και ψήνετε τα κεκάκια για 20 – 25 λεπτά.