×
ΑΡΧΙΚΗ > ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ > Κανελόνια με μπεσαμέλ γιαουρτιού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Κανελόνια με μπεσαμέλ γιαουρτιού
Κανελόνια με μπεσαμέλ γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί 33Χ20 εκ.)

24 κανελόνια
80 ml. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι + χοιρινό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
600 γρ. ντομάτα κονκασέ
4 κουτ. σούπας μαϊντανό
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 αβγό χτυπημένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:
600 γρ. γιαούρτι Πλούσιο ΣΤΑΜΟΥ με 10% λιπαρά
4 κρόκους αβγού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι για 5 – 6 λεπτά.
  2. Ρίχνετε τη μισή ντομάτα κονκασέ, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο, ρίχνετε τη μισή γραβιέρα, το χτυπημένο αβγό και το μισό μαϊντανό.
  4. Γεμίζετε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι.
  5. Σιγοβράζετε την υπόλοιπη ντομάτα κονκασέ για 4–5 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον υπόλοιπο μαϊντανό.
  6. Ρίχνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός ταψιού/pyrex, απλώνετε από πάνω τα κανελόνια και περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα.
  7. Χτυπάτε τα αβγά και τα ενσωματώνετε με το γιαούρτι, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τα κανελόνια.
  8. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

info@stamou.gr
Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube