ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Κανελόνια με μπεσαμέλ γιαουρτιού
ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί 33Χ20 εκ.)
24 κανελόνια
80 ml. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι + χοιρινό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
600 γρ. ντομάτα κονκασέ
4 κουτ. σούπας μαϊντανό
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 αβγό χτυπημένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
600 γρ. γιαούρτι Πλούσιο ΣΤΑΜΟΥ με 5% λιπαρά
4 κρόκους αβγού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι για 5 – 6 λεπτά.
- Ρίχνετε τη μισή ντομάτα κονκασέ, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο, ρίχνετε τη μισή γραβιέρα, το χτυπημένο αβγό και το μισό μαϊντανό.
- Γεμίζετε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι.
- Σιγοβράζετε την υπόλοιπη ντομάτα κονκασέ για 4–5 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον υπόλοιπο μαϊντανό.
- Ρίχνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός ταψιού/pyrex, απλώνετε από πάνω τα κανελόνια και περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα.
- Χτυπάτε τα αβγά και τα ενσωματώνετε με το γιαούρτι, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τα κανελόνια.
- Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.