ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑ
Γαλατόπιτα με άρωμα κανέλας

ΥΛΙΚΑ (για 6 – 8 άτομα)
6 φύλλα κρούστας
5 κουτ. σούπας κανελοζάχαρη
4 – 5 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ
1 σφηνάκι λικέρ κανέλας (προαιρετικά)
Για τη γέμιση:
1 λίτρο φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
1 κουτ. σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
160 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
Μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αβγά, το αλάτι και το μισό γάλα.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνετε σιγά – σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Κατόπιν ρίχνετε το μίγμα με τα αβγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.
- Βουτυρώνετε ένα – ένα τα φύλλα, τα πασπαλίζετε με κανελοζάχαρη και τα στρώνετε σε στρογγυλό ταψί.
- Ρίχνετε την κρέμα και τυλίγετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν.
- Πασπαλίζετε με κανελοζάχαρη και ψήνετε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά περίπου.