ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ
Εύκολη σπανακόπιτα με μάραθο

ΥΛΙΚΑ (για 8 – 10 άτομα)
400 γρ. φέτα ΠΟΠ βαρελίσια ΣΤΑΜΟΥ
4 – 5 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ
8 φύλλα κρούστας
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη ΣΤΑΜΟΥ
50 ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 αβγά χτυπημένα
2 κουτ. σούπας φρυγανιά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Μαυροκούκι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
- Αφήνετε να κρυώσουν και ρίχνετε τον άνηθο και τα αβγά και αλατοπιπερώνετε.
- Ανακατεύετε και ρίχνετε τη φέτα θρυμματισμένη, τη φρυγανιά και τη γραβιέρα.
- Βουτυρώνετε μια φόρμα 26 – 28 εκ. και απλώνετε ένα βουτυρωμένο φύλλο.
- Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα.
- Ρίχνετε τη γέμιση στο κέντρο και γυρνάτε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα.
- Τσαλακώνετε τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα και τα ακουμπάτε πάνω στη γέμιση.
- Πασπαλίζετε με ανθό αλατιού και μαυροκούκι.
- Ψήνετε για 35 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνετε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβετε σε κομμάτια.