×
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ

Δίχρωμος πουρές με μυρωδικά

Δίχρωμος πουρές με μυρωδικά

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Υλικά (για 4 – 6 άτομα)

Υλικά για πουρέ πατάτας

1 κιλό πατάτες μέτριες καθαρισμένες (6 – 7)
50 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
250 ml φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ χλιαρό
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Υλικά για πουρέ καρότου

1 κιλό καρότα μέτρια καθαρισμένα
50 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
1 κoυτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
250 ml φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ χλιαρό
15 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβετε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Βάζετε τις πατάτες σε βαθιά κατσαρόλα με νερό που τις σκεπάζει. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 – 20 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σουρώνετε και τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.
  4. Τις πατάτε με το ειδικό εργαλείο (ή πιρούνι) ή πρέσα πουρέ για να πολτοποιηθούν.
  5. Προσθέτετε το βούτυρο και το γάλα, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και ρίχνετε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
  6. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα καρότα (τα βράζετε για 30 λεπτά περίπου).
  7. Ενώνετε τους δυο πουρέδες, κάνοντας ρίπλες.
  8. Σερβίρετε με 2 – 3 κομματάκια βούτυρο.

Δείτε το video της συνταγής εδώ

Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube