ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ
Δίχρωμος πουρές με μυρωδικά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Υλικά (για 4 – 6 άτομα)
Υλικά για πουρέ πατάτας
1 κιλό πατάτες μέτριες καθαρισμένες (6 – 7)
50 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
250 ml φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ χλιαρό
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Υλικά για πουρέ καρότου
1 κιλό καρότα μέτρια καθαρισμένα
50 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
1 κoυτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
250 ml φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ χλιαρό
15 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβετε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρότερα κομμάτια.
- Βάζετε τις πατάτες σε βαθιά κατσαρόλα με νερό που τις σκεπάζει. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 – 20 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνετε και τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.
- Τις πατάτε με το ειδικό εργαλείο (ή πιρούνι) ή πρέσα πουρέ για να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτετε το βούτυρο και το γάλα, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και ρίχνετε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα καρότα (τα βράζετε για 30 λεπτά περίπου).
- Ενώνετε τους δυο πουρέδες, κάνοντας ρίπλες.
- Σερβίρετε με 2 – 3 κομματάκια βούτυρο.
Δείτε το video της συνταγής εδώ