ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Χοιρινό πρασοσέλινο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος ΣΤΑΜΟΥ
1 κιλό χοιρινή σπάλα σε μερίδες (χωρίς κόκκαλο)
2 – 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες 1½ εκ.
300 γρ. σέλινο με τη ρίζα του ψιλοκομμένο
100 ml κρασί λευκό
90 ml ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
2 – 3 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλευρώνετε.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
- Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε το πράσο και το σέλινο μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτετε το κρέας και σβήνετε με το κρασί.
- Ρίχνετε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα υλικά, αλατοπιπερώνετε και σιγομαγειρεύετε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα όσο είναι ζεστό το φαγητό.