×

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Χοιρινό πρασοσέλινο
Χοιρινό πρασοσέλινο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος ΣΤΑΜΟΥ
1 κιλό χοιρινή σπάλα σε μερίδες (χωρίς κόκκαλο)
2 – 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες 1½ εκ.
300 γρ. σέλινο με τη ρίζα του ψιλοκομμένο
100 ml κρασί λευκό
90 ml ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια
2 – 3 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλευρώνετε.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
  3. Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα.
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε το πράσο και το σέλινο μέχρι να μαραθούν.
  5. Προσθέτετε το κρέας και σβήνετε με το κρασί.
  6. Ρίχνετε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα υλικά, αλατοπιπερώνετε και σιγομαγειρεύετε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  7. Ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  8. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα όσο είναι ζεστό το φαγητό.
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

info@stamou.gr
Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube