ΑΡΧΙΚΗ
>
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ > Χοιρινά φιλετάκια μαριναρισμένα με γιαούρτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Χοιρινά φιλετάκια μαριναρισμένα με γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ (για 4 – 6 άτομα)
300 γρ. γιαούρτι ΣΤΑΜΟΥ Πλούσιο με 5% λιπαρά
800 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτά φιλετάκια
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
200 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρύζι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζετε σε βαθύ μπολ το γιαούρτι, τα τριμμένα κρεμμύδια, την τριμμένη ντομάτα, τον μαϊντανό και το σκόρδο και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε τα χοιρινά φιλετάκια και τα ανακατεύετε να καλυφθούν από την μαρινάδα.
- Αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 4 – 5 ώρες.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Στραγγίζετε τα χοιρινά φιλετάκια από την μαρινάδα και τα απλώνετε σε ταψί που έχετε καλύψει με χαρτί φούρνου, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 30 – 40 λεπτά.
- Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνετε και ρίχνετε 2 κουτ. σούπας βούτυρο.
- Σερβίρετε τα χοιρινά φιλετάκια με το πιλάφι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.