ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
Μπισκότα γεμιστά με παγωτό
Χρόνος προετοιμασίας 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά
Υλικά (για 12 μπισκότα παγωτού)
150 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
110 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 αυγό, μεσαίο
5 γρ.εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
Παγωτό Στάμου (στη συνταγή έχει χρησιμοποιηθεί παγωτό σοκολάτα, φιστίκι, φράουλα και στρατσιατέλα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι, και χτυπάτε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά.
- Προσθέτετε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγό στο μείγμα.
- Προσθέτετε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα, και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όταν δημιουργηθεί μια ζύμη, την καλύπτετε με μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Στρώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
- Χωρίζετε το μείγμα σε 10 ίσα κομμάτια, τα πλάθετε σε στρόγγυλο σχήμα και τα τοποθετείτε στο ταψί. Αφήνετε μεγάλο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν πολύ στο ψήσιμο.
- Τοποθετείτε στην κατάψυξη για μισή ώρα.
- Μεταφέρετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα μπισκότα για 13-15 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν καλά τα μπισκότα, τα γεμίζετε με παγωτό, τα καπακώνετε με ένα άλλο μπισκότο, σα σάντουιτς και τα απολαμβάνετε.