×

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ

Μπακλαβάς με σιρόπι λουίζας
Μπακλαβάς με σιρόπι λουίζας

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί 20 x 30)
200 γρ. βούτυρο λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ
1 συσκευασία φύλλο κρούστας ή Βηρυτού
300 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
30 γρ. ζάχαρη
Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
3 κλαδιά λουίζας ή 2 κουτ. σούπας φύλλα αποξηραμένης λουίζας
Λίγες σταγόνες λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνετε ένα ταψί χαμηλό 20 x 30 εκ.
  2. Απλώνετε τα μισά φύλλα, καλά βουτυρωμένα το ένα πάνω στο άλλο.
  3. Ρίχνετε τα φιστίκια Αιγίνης και τη ζάχαρη.
  4. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα και αφαιρείτε με μαχαίρι τις άκρες που εξέχουν από το ταψί.
  5. Βάζετε τον μπακλαβά στο ψυγείο για να παγώσει το βούτυρο.
  6. Χαράζετε σε μικρά μπακλαβαδωτά κομμάτια και ραντίζετε με λίγο νερό.
  7. Ψήνετε στους 150 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
  8. Περιχύνετε με καυτό σιρόπι.

Για το σιρόπι:

  1. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και τα κλαδάκια λουίζας για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  2. Ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Αφαιρείτε τα κλαδιά λουίζας.
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

info@stamou.gr
Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products