×
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ

Αρωματικό Βούτυρο

Αρωματικό Βούτυρο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 1-2 ώρες

Βούτυρο με καπνιστή πάπρικα

ΥΛΙΚΑ (για 1 μπαστουνάκι)
1/3 βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
1 κουτ. σούπας πάπρικα
1 κουτ. σούπας μπούκοβο
Ξύσμα από 1 λάιμ

Βούτυρο με σκόρδο και μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ (για 1 μπαστουνάκι)
1/3 βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
1 κουτ. σούπας σκόρδο, σε σκόνη
1 κλωναράκι δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι

Βούτυρο με μουστάρδα και μέλι

ΥΛΙΚΑ (για 1 μπαστουνάκι)
1/3 βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
1 κουτ. σούπας μουστάρδα κλασσική
Αλάτι και πιπέρι

Προζυμένιο ψωμί για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαλακώνετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου και το αφρατεύετε σε ένα μπολ με μια ξύλινη κουτάλα.
  2. Προσθέτετε τα υλικά στο κάθε βούτυρο και ανακατεύετε.
  3. Τοποθετείτε σε λαδόκολλα και ρολάρετε σε σχήμα καραμελίτσας.
  4. Τυλίγετε τις δυο άκρες προς αντίθετες κατευθύνσεις.
  5. Τοποθετείτε τα μπαστουνάκια στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν.
  6. Σερβίρετε με φρέσκο προζυμένιο ψωμί.

Tip: Μπορείτε να κρατήσετε τυλιγμένα τα μπαστουνάκια στο ψυγείο για 1 μήνα.

Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube