ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ
Αλμυρό κέικ με μυρωδικά
Υλικά (για μια φόρμα 25×12 εκ.)
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. γραβιέρα ΣΤΑΜΟΥ τριμμένη
6 αβγά μεγάλα
130 ml. φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
2 κ. σούπας βούτυρο τύπου Κερκύρας ΣΤΑΜΟΥ
50 ml. κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι διάφορα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανός, βασιλικός, θυμάρι)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατέ λιαστής ντομάτας για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (160 με αέρα).
- Ανακατεύετε το αλεύρι με ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σε άλλο μπολ, χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τη γραβιέρα, τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ρίχνετε το μίγμα σε μακρόστενη, καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε για 30 λεπτά.
- Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 – 15 λεπτά.
- Όταν κρυώσει εντελώς, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε με πατέ λιαστής ντομάτας.
Για το πατέ λιαστής ντομάτας:
Χτυπάτε στο μπλέντερ 150 γρ. λιαστές ντομάτες και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πολτοποιηθούν.