×
ΑΡΧΙΚΗ > ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ > ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ > Αλμυρή τούρτα με αλοιφωτό και τυρί τρίμμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

Αλμυρή τούρτα με αλοιφωτό και τυρί τρίμμα

Αλμυρή τούρτα με αλοιφωτό και τυρί τρίμμα

Υλικά (για 6 – 8 άτομα)
600 γρ. πρόβειο τυρί τρίμμα με ρίγανη και θυμάρι ΣΤΑΜΟΥ
3 συσκευασίες το αλοιφωτό μας ΣΤΑΜΟΥ
4 φύλλα ζελατίνας
200 ml. φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
350 γρ. παξιμάδια κρίθινα ή χαρουπιού τριμμένα
100 ml. βούτυρο λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ
300 γρ. ντοματίνια
2 – 3 κ. σούπας κρέμα βαλσάμικου
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη φρέσκια ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύετε τα ψίχουλα από τα παξιμάδια με το λιωμένο βούτυρο που έχετε ζεστάνει ελαφρά.
  2. Απλώνετε το μίγμα στον πάτο μιας φόρμας που ανοίγει σε ύψος 2 εκ. και τη βάζετε στο ψυγείο.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το τυρί τρίμμα με τα αλοιφωτά.
  4. Βάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό και όταν φουσκώσουν τα στίβετε και τα ρίχνετε στο γάλα που έχετε ήδη ζεστάνει για να λιώσει η ζελατίνη.
  5. Ενώνετε το μίγμα τυριών με το μίγμα γάλακτος – ζελατίνης και ανακατεύετε καλά.
  6. Απλώνετε το μίγμα στη βάση των παξιμαδιών και ισιώνετε με μια σπάτουλα. Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη.
  7. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Για τα ντοματίνια κονφί:

  1. Απλώνετε τα ντοματίνια σε ταψί, το περιχύνετε με 3 – 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη και λίγο θυμάρι και τα ψήνετε στους 100 βαθμούς Κελσίου για 2 ώρες.
  2. Όταν κρυώσουν, γαρνίρετε την τούρτα.
  3. Πασπαλίζετε με φρέσκια ρίγανη και με κρέμα βαλσάμικου και σερβίρετε.
Λεωφόρος Καραμανλή 206,
Αχαρνές, 13678,
Αττική

+30 2102469346
+30 2102464469

Ακολουθήστε μας:

Βρείτε μας στους επίσημους λογαριασμούς μας
fb @stamoudairy
instagram @stamou_dairy_products
youtube @Youtube