ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ
Αλμυρή τούρτα με αλοιφωτό και τυρί τρίμμα

Υλικά (για 6 – 8 άτομα)
600 γρ. πρόβειο τυρί τρίμμα με ρίγανη και θυμάρι ΣΤΑΜΟΥ
3 συσκευασίες το αλοιφωτό μας ΣΤΑΜΟΥ
4 φύλλα ζελατίνας
200 ml. φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
350 γρ. παξιμάδια κρίθινα ή χαρουπιού τριμμένα
100 ml. βούτυρο λιωμένο ΣΤΑΜΟΥ
300 γρ. ντοματίνια
2 – 3 κ. σούπας κρέμα βαλσάμικου
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη φρέσκια ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύετε τα ψίχουλα από τα παξιμάδια με το λιωμένο βούτυρο που έχετε ζεστάνει ελαφρά.
- Απλώνετε το μίγμα στον πάτο μιας φόρμας που ανοίγει σε ύψος 2 εκ. και τη βάζετε στο ψυγείο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το τυρί τρίμμα με τα αλοιφωτά.
- Βάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό και όταν φουσκώσουν τα στίβετε και τα ρίχνετε στο γάλα που έχετε ήδη ζεστάνει για να λιώσει η ζελατίνη.
- Ενώνετε το μίγμα τυριών με το μίγμα γάλακτος – ζελατίνης και ανακατεύετε καλά.
- Απλώνετε το μίγμα στη βάση των παξιμαδιών και ισιώνετε με μια σπάτουλα. Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη.
- Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Για τα ντοματίνια κονφί:
- Απλώνετε τα ντοματίνια σε ταψί, το περιχύνετε με 3 – 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη και λίγο θυμάρι και τα ψήνετε στους 100 βαθμούς Κελσίου για 2 ώρες.
- Όταν κρυώσουν, γαρνίρετε την τούρτα.
- Πασπαλίζετε με φρέσκια ρίγανη και με κρέμα βαλσάμικου και σερβίρετε.