ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ
Αφράτη ομελέτα με φέτα και δυόσμο

ΥΛΙΚΑ
6 αβγά
2 – 3 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα αγελάδος ΣΤΑΜΟΥ
6 κουτ. σούπας φέτα θρυμματισμένη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάτε τους κρόκους με το γάλα και ρίχνετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Χτυπάτε τα αβγά σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε στο μίγμα με μια σπάτουλα.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το μίγμα. Μοιράζετε στην επιφάνεια τη φέτα και πασπαλίζετε με δυόσμο.
- Μαγειρεύετε για 5 – 7 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Διπλώνετε και σερβίρετε.
- Γαρνίρετε με φρέσκο δυόσμο.
TIP: Μπορείτε να σκεπάσετε το τηγάνι σας με καπάκι για να ψηθεί η ομελέτα και στην επιφάνεια ή να την ψήσετε στο φούρνο (σε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο) για 3 – 4 λεπτά.